+31 (0)40 - 843 08 22      info@bsetmedia.nl
Logopedist online: Ingeborg pelt af | Bset Media
Wil je als bedrijf meer winst maken, dan doet je er goed aan veel aandacht te schenken aan design. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat goed design de financiële prestatie met gemiddeld twintig procent toeneemt.
Ontwerp, Design, Waarde creëren, Goed ontwerp, Goede presentatie, Meer winst maken, Product in de markt zetten, Meerwaarde
8252
post-template-default,single,single-post,postid-8252,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.5,qode-theme-ver-3.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

WAT KLANTEN OVER ONS ZEGGEN

Odekerken logopedie

Logopedist online: Ingeborg pelt af

  |   Klantreferentie   |   Geen reacties

‘De treffende payoff ‘Vanzelfsprekend Communiceren’ vangt eigenlijk alles.’

“Ja sorry dat ik wat later ben, ik moest mijn laptop even naar Bset Media brengen want daar zat een virus op.” Ingeborg Odekerken is logopediste en heeft haar ‘online aanwezigheid’ uitbesteed aan Bset Media. En blijkbaar ook haar computerproblemen:“Ik weet eigenlijk niet goed of ze dat ook voor andere klanten doet. Maar voor mij wel haha.” Ingeborg heeft méér in haar mars dan logopedie, en Bset Media zorgt ervoor dat haar kwaliteiten online goed tot haar recht komen. En daarmee loopt ze voorop in haar sector blijkbaar.

Het beroemde vragen(v)uur

“Enkele jaren terug had ik Bert Imhoff van Bset Media leren kennen bij een ondernemersclub, volgens mij houdt ie nu van iedereen in die club de site bij. Mijn website lag al een tijdje uit de lucht, dus er moest iets gebeuren vond ik. Zeker omdat je in de logopedie-wereld snel voorop loopt op het gebied van techniek, veel logopedisten hebben niet veel op met internet. Ik trouwens ook niet hoor, maar ik wil mijn vak bedrijfsmatig aanpakken. En dus vroeg ik zijn bedrijf om een website te bouwen, maar zo werkt hij niet.” Dat heb ik vaker gehoord: het beroemde vragen(v)uur van Bert:“Hij vraagt eerst flink door: wat is je visie? Hoe zie je jezelf over 3 jaar? Hij leert je na te denken over je kwaliteiten. Het grappige is: ik doe dat zelf bij anderen ook, maar bij mezelf kan ik het niet.”Want Ingeborg werkt breder dan alleen logopedie, maar daar over zo meer. Maar dat het proces daarom makkelijker verliep kan Ingeborg toch niet zeggen: “Nee ik vond het een ongelofelijke klus: wat zet je uiteindelijk op je website, ook vakinhoudelijk? Maar Bset Media begeleidt je daar goed bij. Ze hebben ook een mooi logo ontworpen, en een treffende payoff ‘Vanzelfsprekend Communiceren’. Dat vangt eigenlijk alles. Want Ingeborg werkt niet alleen aan de stem van haar klanten.

Breder dan je denkt

“Weet je Edwin, het hangt allemaal samen. Je stem, je houding, je adem, je hele communicatie zowel verbaal als non verbaal. Ik pak het totaalplaatje. Mensen komen bij mij binnen voor hun stem, en gaan naar buiten met een coachingtraject. Maar het gebeurt ook andersom: mensen komen voor coaching en krijgen als onderdeel een uitgebreid stemadvies.” Voor Ingeborg is logopedie alleen niet voldoende: “Nee, die andere onderdelen maken het juist interessant. En ik moet eerlijk zeggen: de zorgverzekeraars maken ons vak ook niet leuker.” En hoe werkt zo’n stemadvies dan? “Ik werk heel veel met video, het is erg leerzaam voor mensen als ze met zichzelf geconfronteerd worden. Ik analyseer samen met de klant de video, en dan niet alleen de stem natuurlijk. Vaak hebben ze niet eens in de gaten hoe ze overkomen.” Ingeborg is dus logopediste-plus, en dan kom je er met alleen een logopedie-website niet. Bset Media heeft voor haar dus ook andere websites ontwikkeld, waaronder voor een ander project van Ingeborg: stem- en presentatietraining. En voor die website was het denkproces wat moeizamer.

Stemmen en presenteren

“Ik werk in dit initiatief samen met een partner, en natuurlijk is de aanpak van Bert complexer als je met twee personen zijn vragen moet beantwoorden. Smaken verschillen nou eenmaal, daar is verder niks mis mee, maar het gaat wel wat langzamer. En ook de bijbehorende website www.presenteren-stem.nl is door Bert’s bedrijf geregeld. Hij bevalt goed, die website. Bepaalde foto’s niet, maar daar kan ik Bset de schuld niet van geven.” En Ingeborg merkt ook dat de sites werken: “Er komen verschillende doelgroepen naar mijn site www.odekerkenlogopedie.nl, zelfs bedrijven. Als ik nieuwe klanten vraag hoe ze aan mijn naam komen noemen ze allemaal de website, en zeggen ze dat ze vooral gecharmeerd waren van wat er opstaat: ‘Je bent niet zomaar een logopedist’. Ik heb klanten die anderhalf uur rijden speciaal voor mij! Dus je kunt wel veilig stellen dat ik de kosten van de site er na 5 jaar wel uit heb.”

“Als ik nieuwe klanten vraag hoe ze aan mijn naam komen noemen ze allemaal de website, en zeggen ze dat ze vooral gecharmeerd waren van wat er opstaat: ‘Je bent niet zomaar een logopedist’.”

Lagen van je afschrapen

Ingeborg werkt nu samen met Bset Media aan een website over coachen en trainen, vooral gericht op bedrijven. En dat gaat goed blijkbaar: “Bert is heel plezierig om mee te werken en is ook erg relaxt, hoe druk ie het ook heeft. En zijn grote kracht is dus dat hij niet aan ‘u vraagt wij draaien’ doet, volgens Bert gaat een site ‘over jou en je bedrijf. Bert vertaalt alles meteen naar het dagelijks leven, in een paar woorden vertelt hij wat je doet.” En dat is ook zo: de mensen die je site via Google gevonden hebben willen niet lezen wat je assortiment of dienstenpakket is, maar hoe je dingen aanpakt. Net als Bert’s bedrijf heeft Ingeborg een eigen manier om haar klanten van dienst te zijn. Als ik vraag of ze met haar presentatietraining mensen trucs aanleert gaat ze rechtop zitten: “Nee juist niet! Ik help mensen juist hoe ze weer authentiek kunnen worden. Ik pel alle lagen en strategieën af totdat je uiteindelijk weer wordt wie je bedoeld was te zijn.” Klinkt goed, ik ga Ingeborg eens een BlogBon aanbieden in ruil voor wat feedback denk ik.

“Tja hoe is het ooit zover gekomen dat Bert mijn computer ging onderhouden… Volgens mij vertelde ik tegen hem dat ik een nieuwe laptop nodig had en zei hij ‘laat mij dat maar regelen.” En dat herken ik: andere klanten van Bset vertellen ook dat hij een ‘IT-ontzorger’ is, dat hij de praktische invulling van online aanwezigheid voor hen regelt. Dat hij ook helpdesk is wist ik niet, en ik vermoed ook dat hij liever niet heeft dat ik het in deze blog vermeld.

Door: Edwin Vlems (blogger voor marketingfacts)

AUTHOR - Bert Imhoff

Bert Imhoff leerde bij respectievelijk een multinational, een media bedrijf en een reclame communicatie groep het marketing-communicatievak kennen. Bracht vervolgens vakkennis en ondernemingszin samen in Bset Media. Zorgt nu dat klanten zakelijk gezien de wind in de zeilen krijgen. En dat is niet zo verwonderlijk voor iemand die bezeten is van zeezeilen.

Geen reacties

Geef een reactie

3 × 1 =